Persoanele juridice din România pot propune proiecte de inovare în domeniul ecologic (ecoinovare), care vor beneficia de o finanţare din partea Uniunii Europene în valoare totală de 35 de milioane de euro, prin Programul Competitivitate şi Inovare (CIP).
În baza cererii de propuneri a Comisiei Europene, vor fi acordate fonduri pentru proiecte noi din domenii care vizează reciclarea de materiale, materialele de construcţie durabile, alimentele şi băuturile şi practicile comerciale ecologice. O prioritate deosebită se va acorda micilor întreprinderi care propun produse sau servicii ecologice şi au nevoie de asistenţă pentru a putea pătrunde pe pieţe.
Poate depune cerere de finanţare orice persoană juridică din statele membre ale Uniunii Europene. Solicitarea de propuneri de proiecte se adresează în mod special, dar nu exclusiv, IMM-urilor care au dezvoltat un produs, un proces sau un serviciu ecologic fiabil din punct de vedere tehnologic, dar fără a reuşi să le impună pe piaţă.
Cererea de propuneri a fost lansată în data de 13 aprilie şi este valabilă până la 9 septembrie 2010. Vor putea fi selectate pentru finanţare aproximativ 50 de proiecte, care vor beneficia de o acoperire a costurilor de până la 50%, prin finanţare directă.
Proiectele vor fi selectate în funcţie de abordarea lor inovatoare, potenţialul de multiplicare comercială şi contribuţia adusă politicilor europene în domeniul mediului, în special în ceea ce priveşte utilizarea eficientă a resurselor.
C.P. Persoanele juridice din România pot propune proiecte de inovare în domeniul ecologic (ecoinovare), care vor beneficia de o finanţare din partea Uniunii Europene în valoare totală de 35 de milioane de euro, prin Programul Competitivitate şi Inovare (CIP).
În baza cererii de propuneri a Comisiei Europene, vor fi acordate fonduri pentru proiecte noi din domenii care vizea