În loc să fie postate la drumul mare şi să ajute la siguranţă rutieră a participanţilor la trafic, noile radare ale Poliţiei fac mai mult pândă pentru sporirea bugetului ţării.
De când au fost achiziţionate, noile radare sunt exploate la maxim de agenţii de circulaţie din Vrancea.
Chiar dacă oamenii legii nu recunosc că au normă pentru a sancţiona conducătorii auto, zilnic zeci de şoferi sunt "vânaţi" de radare şi taxaţi pentru că au încălcat legile de circulaţie.
Ceea ce până la un anumit punct este bine, conducând la mai multă disciplină în trafic. Problema se pune cât de corect procedează în foarte multe dintre situaţii oamenii legii, care mai mult fac pândă cu noile radare decât acţiuni de prevenire.
O astfel de situaţie am întâlnit-o ieri pe cea mai circulată arteră a Focşaniului, Bulevardul Unirii, la oră de trafic maxim, unde un aparat radar se afla postat pe contrasens, ascuns după gardul împrejmuitor, iar poliţiştii îşi făceau liniştiţi treaba.
Şoferii vor la vedere
Poliţiştii nu şi-au dat seama că încurcă atât circulaţia pietonală, cât şi pe cea auto. Pentru ei, singura preocupare era să taie cât mai multe procese verbale de contravenţie, spre indignarea celor care au asistat preţ de mai bine de o oră la toată tărăşenia.
"Uitaţi şi dumneavoastră, în loc să stea cu radarele la trecerile de pietoni, unde sunt destul de mulţi inconştienţi care nu acordă prioritate, ei stau ascunşi. Astea sunt accidentele pe care ei le previn", ne-a declarat Adrian Popa, un şofer care a trecut razant pe lângă maşina cu radarul- minune.
Şeful Poliţiei Rutiere Vrancea, cms - şef Viorel Gheorghe, a refuzat să ne spună dacă această metodă este prevăzută în legile de siguranţă rutieră, trimiţându-ne să ne adresăm purtătorului de cuvânt.
După ce ne-a promis că ne va răspune cât mai repede posibil, subinspectorul Cătălina Olteanu ne