Cu cat mai mult mult mancam alimente cu putine calorii, de dieta, cu atat mai putin ne place gustul acestora, a aratat un studiu de mici dimensiuni realizat in Marea Britanie.
In cadrul experimentului, un grup de 36 de voluntari a consumat acelasi tip de mancare in versiune normala si dietetica, timp de 5 zile. Versiunea normala de spaghete bolognese avea 567 de calorii, in timp ce cea dietetica doar 374 de calorii.
Daca, intial, ambele tipuri de mancare le-au placut voluntarilor, versiunea dietetica a devenit din ce in ce mai dezagreabila cu fiecare zi trecuta, relateaza Reuters, care citeaza un raport aparut in American Journal of Clinical Nutrition.
In comparatie cu versiunea mai saraca in calorii, cea normala a fost evaluata la fel pana la finele studiului, au declarat cercetatorii de la Universitatea Bristol.
Cu cat mai mult mult mancam alimente cu putine calorii, de dieta, cu atat mai putin ne place gustul acestora, a aratat un studiu de mici dimensiuni realizat in Marea Britanie.
In cadrul experimentului, un grup de 36 de voluntari a consumat acelasi tip de mancare in versiune normala si dietetica, timp de 5 zile. Versiunea normala de spaghete bolognese avea 567 de calorii, in timp ce cea dietetica doar 374 de calorii.
Daca, intial, ambele tipuri de mancare le-au placut voluntarilor, versiunea dietetica a devenit din ce in ce mai dezagreabila cu fiecare zi trecuta, relateaza Reuters, care citeaza un raport aparut in American Journal of Clinical Nutrition.
In comparatie cu versiunea mai saraca in calorii, cea normala a fost evaluata la fel pana la finele studiului, au declarat cercetatorii de la Universitatea Bristol.