- Albuşul se întăreşte mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu scapă în el nici un pic de gălbenuş.
- Ficatul va fi deosebit de fraged şi va avea o savoare particulară dacă îl puneţi în lapte cel puţin patru ore înainte să-l prăjiţi. Condimentele se adaugă după ce l-aţi prăjit.
- Dacă vreţi ca pizza să iasă mai tare, mai crocantă, atunci coaceţi-o pe grila cuptorului, iar dacă vreţi să iasă mai moale, coaceţi-o în tavă.
- Pentru a se coace mai bine, foaia de plăcintă se înţeapă cu furculiţa.
- Ceapa folosită pentru salate îşi pierde iuţeala dacă, înainte de a prepara salata, se taie sub formă de peştişori şi se freacă cu puţină sare.
- Carnea de pui se rumeneşte frumos dacă înainte de a o scoate din cuptor se stropeşte cu puţină bere.
- Brânza se rade fără să se sfărâme dacă înainte de folosire o puneţi pe o hârtie, la congelator, vreme de 30 de minute.
- După ce aţi tocat vinetele şi nu aţi pus încă uleiul, adăugaţi un gălbenuş de ou crud, iar salata va căpăta un gust mai bun.
- Când preparaţi icrele, este bine să folosiţi apă minerală sau sifon pentru a le face mai moi.
- Spanacul, ştevia şi urzicile se pun la fiert în apă clocotită pentru a-şi păstra culoarea şi se ţin doar zece minute.
- Ciupercile pentru salată nu se înnegresc dacă, înainte de a le pune la fiert, le ţineţi puţin în apă cu oţet.
- Friptura de porc se poate unge înainte de a fi pusă în tavă cu puţină miere. Astfel carnea va deveni mult mai aromată.
- Budinca de orez va fi mult mai pufoasă dacă puneţi în lapte două linguri de griş.
- Pentru ca macaroanele să capete un gust mult mai bun, trebuie să adăugaţi o foaie de dafin în timp ce le fierbeţi.
- Mâncarea de linte va fi mult mai gustoasă dacă se adaugă ceapă şi morcovi tăiaţi mărunt, iar când mâncarea este gata se adaugă puţin unt. - Albuşul se întăreşte mai