Consiliul Local al Sectorului 2 a decis, prin Hotărârea nr.44 emisă anul acesta, la 18 martie, să ridice un cartier ANL în locul muzeului administrat de Ministerul Apărării Naţionale. Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale nu ar spune nu transferului, dar pune condiţii: o parte din locuinţe să revină militarilor forţelor aeriene.
Criza locuinţelor din sectorul 2 îl determină pe edilul Neculai Onţanu să caute noi amplasamente pentru viitoare cartiere ANL. Unul dintre locurile vizate de primărie este chiar Muzeul Aviaţiei, situat pe strada Fabrica de Glucoză nr. 2-4, sector 2.
Imobilul se află, în prezent, pe domeniul public al statului şi este administrat de Ministerul Apărării Naţionale a României (MApN), iar informaţia potrivit căreia se vrea transferul clădirii la administraţia locală a apărut într-un articol din revista de luna aceasta a Primăriei Sectorului 2, “Foişorul de Foc”. În articol se precizează că primăria a solicitat transmiterea în proprietatea publică a Sectorului 2 şi administrarea de către Consiliul Local al Sectorului 2 a unor suprafeţe de teren ce aparţin Ministerului Apărării Naţionale a României (MApN), printre care, 11,9 hectare în strada Fabrica de Glucoză nr.2-4.
Informaţia provine din Hotărârea Consiliului Local Sector 2 nr.44, emisă la data de 18 aprilie 2010 şi publicată pe site-ul primăriei, document ce se referă exclusiv la terenul pe care se află Muzeul Aviaţiei.
Îngrijoraţi de aceste intenţii, membrii Asociaţiei Aripi Româneşti sunt hotărâţi să declanşeze o campanie publică menită să salveze Muzeul Aviaţiei de la desfiinţare.
Edilul Onţanu neagă
În opinia primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, îngrijorarea celor de la Aripi Româneşti este “absolut în afara informaţiei corecte”. Edilul mai spune că este exclus ca Muzeul Aviaţiei să fie afectat de solicitarea de transfer de proprietate, c