Silvestru a devenit, la doar 9 ani, vicecampion european la juniori la categoria sub 12 ani. Este şi vicecampion naţional la categoriile sub 10 ani şi sub 12 ani.
Silvestru aşază cu o atenţie deosebită pietrele albe pe tabla de joc Go, urmăreşte fiecare mişcare şi anticipează ce vrea să facă adversarul. El a intrat prima dată în contact cu jocul stategic Go, asemănător şahului, în urmă cu doi ani. „Un prieten m-a invitat să joc în parc. La început m-am gândit că e complicat, nu prea am înţeles, dar am vrut să învăţ mai multe“, povesteşte Silvestru.
După ce a înţeles principiile jocului, prichindelul a fost tot mai atras să stăpânească tehnica, să se gândească cum poate să-şi înfrângă adversarul, să adune mai multe puncte pe tabla de joc.
„Acasă, înainte să mă bag în pat, mai aşezam câteva piese pe tablă, de dimineaţă la fel. Mă gândeam tot timpul la mutări şi la scheme“, spune Silvestru. Jocul la care se gândeşte tot timpul îi place la nebunie pentru că este un antrenament al minţii, „se spune că o partidă de go înseamnă cât cinci partide de şah, jucate simultan“, explică el.
Deşi nu face acest sport decât de doi ani, Silvestru a reuşit să adune în palmares multe premii, mai ales că este doar un copil de nouă ani. El a câştigat anul acesta titlul de vicecampion european, la categoria sub 12 ani, dar a ocupat şi poziţia a doua la campionul naţional la categoriile sub 10 şi, respectiv, sub 12 ani.
Atunci când îl întrebi cum s-a simţit când s-a urcat prima dată pe podium, anul trecut, când a câştigat campionul naţional de juniori sub opt ani, Silvestru spune zâmbind: „Fotografia a surprins cel mai bine momentul. Am ridicat mâinile în aer şi am ţipat de bucurie“, îşi aminteşte elevul.
Joacă Go non-stop şi pe calculator
Pentru acest sport strategic Silvestru se duce de cinci ori pe săptămână la antrenamente. „La antrenamente