Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit de la Administraţia Naţională de Meteorologie date de ultimă oră privind evoluţia norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei.
Astfel, conform prognozei elaborată de London Volcanic Ash Advisory (Centru internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), norul de cenuşă vulcanică se va extinde, până spre ora 21 a zilei de astăzi, la altitudini mai mari de 6000 m, deasupra celei mai mari părţi a continentului, incluzând teritoriul ţării noastre. Prezenţa la această altitudine nu are impact asupra sănătăţii populaţiei, potrivit unui comunicat al ministerului remis redacţiei.
Aministraţia Naţională de Meteorologie a rulat în această dimineaţă modelul de dispersie a cenuşii vulcanice la nivelul solului. Conform rezultatelor acestei rulări, ţara noastră nu va fi afectată de cenuşa vulcanică. Aceste rezultate sunt valabile până în data de 18.04.2010, ora 09.00.
Agenţiile pentru Protecţia Mediului din întreaga ţară monitorizează permanent calitatea aerului şi eventualele concentraţii de pulberi totale în suspensie precum şi fracţiunea PM10 (pulberi în suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atât cu metode automate cât şi cu metode manuale.
C.P. Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit de la Administraţia Naţională de Meteorologie date de ultimă oră privind evoluţia norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei.
Astfel, conform prognozei elaborată de London Volcanic Ash Advisory (Centru internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), norul de cenuşă vulcanică se va extinde, până spre ora 21 a zilei de astăzi, la altitudini mai mari de 6000 m, deasupra celei mai mari părţi a continentului, incluzând teritoriul ţării noastre. Prezenţa la