Maria este pasionată de sport, aeromodelism, voluntariat şi a urmat cursuri de acupunctură, visând să ajungă studentă la Facultatea de Medicină.
Maria spune că senzaţia pe care un sportiv o are atunci când lansează în aer modelul realizat de el este unică. „Atunci când ai modelul în aer nu mai poţi să-l ajuţi. Durează cel puţin 3 luni să faci un planor, iar asta doar dacă lucrezi la el non-stop. Când îl lansezi totul trebuie să fie perfect", explică tânăra.
Din primii ani de viaţă, fata a experimentat senzaţia pe care o oferă aeromodelismul, participând, alături de părinţii ei, la toate competiţiile de gen din ţară şi din Europa. Maria spune zâmbind că a crescut pe bancheta maşinii, alături de machetele de avioane, însă nu regretă nici o clipă petrecută pe câmpul de lansare, ba din contră este mândră de toate realizările ei.
După ani de zile de colindat, mama Mariei a renunţat, din motive de sănătate, să practice acest sport, predând ştafeta tinerei. Ea a câştigat de-a lungul anilor multe premii importante, iar la prima fază a Cupei României la Areromodelism, de anul acesta, organizată la Ploieşti, eleva a câştigat locul II. Pasiunea pentru modele nu este însă singurul hobby al Mariei.
Sport şi voluntariat
La 14 ani, eleva a dorit să se înscrie într-o echipă de handbal, însă o prietenă de-a ei a rugat-o să o însoţească la un antrenament de baschet. De cum s-a văzut în sală, practicând acest sport, tânăra a simţit că este potrivit pentru ea. După un timp, profesoara de baschet a luat-o pe Maria în echipa CSM Ploieşti, unde a reuşit, în timp, să relaţioneze cu toate colegele ei şi să pună bazele unei echipe bune.
„Acolo am cunoscut-o pe Alexandra Ioniţă, care este prietena mea cea mai bună şi după ce ne-am împrietenit am adus-o cu mine la aeromodelism. O mare contribuţie în evoluţia sportivă a echipei a avut-o şi domnul profesor Ionuţ