La o prima vedere, confortul termal al fiecarui corp se atinge atunci cand nu ne este nici cald, dar nici frig ci ne simtim bine la temperatura mediului ambiant. In termeni de specialitate insa, acest confort se atinge atunci cand temperatura generata de organism este egala cu cea consumata.
Corpul produce in permanenta caldura si o consuma de fiecare data. Acest proces insa este influentat de mai multi factori, de la activitatea mentala si metabolism, pana la temperatura mediului ambiant, informeaza hubpages.com.
Rusii sunt binecunoscuti pentru baile pe care le fac iarna, la minus 20 de grade celsius. Isi intaresc astfel sistemul imunitar si ei sunt un bun exemplu al faptului ca nu numai temperatura mediului ambiant influenteaza confortul termal.
Atunci cand corpul este complet relaxat, el arde 70 de kcalorii intr-o ora, iar pe fondul unui consum fizic sustinut, caloriile pierdute sunt de zece ori mai mari. In acest fel, caldura produsa de organism variaza si astfel confortul termic depinde de acesti factori.
Metabolismul fiecarui organism este foarte important. Astfel, generarea caldurii depinde de arderile pe care le avem si functionarea in parte a fiecarui proces intern.
Pierderea caldurii pe de alta parte este influentata de izolarea organismului. Cu alte cuvinte, stratul de grasime si pilozitatea influenteaza direct caldura pierduta, fiind proprie fiecarui organism in parte.
Imbracamintea influenteaza si ea caldura consumata. Hainele au rolul de a mentine un strat protector al corpului, cu rol izolator. Chiar daca ele produc senzatia de incalzire, in realitate, hainele nu produc caldura, ci doar reduc rata de pierdere a ei si astfel se simte confortul termic.
Temperatura mediului ambiant este considerat cel mai important factor in atingerea confortului termal. Specialistii insa