Directorul general demis al TVR, Alexandru Sassu, motiveaza pierderile de la televiziunea publica prin subfinantarea de care a suferit in ultimul an si sustine ca postul are nevoie de o conducere depolitizata in mod real si care sa nu poata fi schimbata prea usor.
Invitat la Realitatea TV, Sassu a prezentat cateva din datele financiare aflate si in raportul pe care l-a prezentat recent in fata Parlamentului si care a condus la demiterea lui, si a explicat ca, printre altele, TVR are putini contributori, in conditiile in care "in conformitate cu legea, simpla declarare ca nu detii televizor te scuteste de plata", iar "taxa e cea mai mica din Europa, chiar dupa cea din Albania".
Sassu a respins acuzatiile aparute in presa, conform carora la TVR salariile ar fi impresionante, precizand ca ele se incadreaza intre 2.000 si 4.000 de lei.
Basescu: Sassu, noul mogul media, subordonat d-lor Vintu si Voiculescu
Pe de alta parte, directorul-general al TVR ramas interimar la conducere pana la numirea unui nou director, considera ca se vorbeste foarte mult despre depolitizarea televiziunii publice dar, "la fel ca si in administratie, se vorbeste despre asta numai dupa ce altii preiau puterea".
Sassu a mai sustinut ca "TVR trebuie sa fie independenta de politic", dar a recunoscut ca el nu a fost supus la presiuni politice, adaugand: "din fericire pentru mine".
"Cea mai importanta chestiune este ca un Consiliu de Administratie odata numit sa nu mai poata fi schimbat decat daca sunt greseli sau incalcari de lege(...)Nu conteaza cine il numeste, votul este in Parlament, deci oricum politic", a completat el.
Alexandru Sassu, demis de la conducerea TVR
Revenind la pierderile financiare inregistrate in timpul mandatului sau, Alexandru Sassu a precizat ca TVR are 3 surse de venit, bugetul de s