Artistul a câştigat premii la peste 20 de concursuri de film şi fotografie, la concurenţă cu producători din peste 30 de ţări. Videoclipul realizat de el i-a consacrat pe cei de la Hara.
Primul pas în studiul artei l-a făcut în clasa a V-a, la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Oradea. „În perioada liceului, pe lângă artele plastice am descoperit fotografia şi filmul, care m-au captivat şi pe care le vedeam ca pe nişte mijloace moderne de exprimare artistică", a arătat artistul. Şi-a dorit ca pe lângă Facultatea de Arte Plastice „Ion Andreescu" din Cluj-Napoca, pe care a urmat-o, să se înscrie şi la regie sau operatorie în cadrul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, însă a fost nevoit să renunţe din motive financiare.
Îndrăgostit definitiv de fotografie şi film
La doar 22 de ani, talentul lui Felician Săteanu în arta fotografică şi film a început să prindă contur, astfel încât, acesta a devenit instructor în cadrul „Foto-Cineclubul" Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj Napoca şi colaborator foto la diferite publicaţii locale şi studenteşti. După câţiva ani a transforat hobby-ul în profesie şi a devenit profesor la „Foto-Cineclub" de la Clubul Elevilor din Borşa. „La 26 de ani, atunci când am venit la Borşa ca profesor de desen, am descoperit ce înseamnă Maramureşul. Până atunci nu am pus piciorul în aceste locuri, care m-au fascinat încă de la început. De fapt, asta m-a şi determinat să rămân aici şi să explorez tradiţia, obiceiurile şi portul popular", mărturiseşte Felician Săteanu. În aceeaşi perioadă, artistul a realizat o serie de filme cu elevii din Borşa, unul dintre acestea, „Pastile tonice" fiind premiat cu locul I la Festivalul Naţional al Cinecluburilor Pionieresti din 1986. „A fost destul de amuzant cum a motiva juriul alegerea filmului. Spuneau că este veritabil Benny Hill românesc. Evident, pe vremea aceea