Nu am cont pe Twitter și nici nu consider Wikipedia o sursă credibilă de informație. Astfel, în această săptămână, mi-a scăpat ”știrea” conform căreia Ion Iliescu ar fi murit.
(Pentru cei care se află în aceeași situație cu mine: pe 16 aprilie, o întrebare lansată pe Twiiter, ”A murit Iliescu?”, pornită de la faptul că de ceva vreme fostul președinte al României nu mai scrisese de ceva vreme pe blogul personal, a fost punctul de pornire al ”știrii”, alimentată și de faptul că pagina de pe Wikipedia a lui Ion Iliescu a fost modificată în același sens)
Privind funeraliile președintelui polonez Lech Kaczinsky, comparația a venit inevitabil: cum ar reacționa românii dacă Ion Iliescu și-ar găsi sfârșitul într-un mod violent și nu doar virtual? Exclud varianta conform căreia s-ar bucura foarte mulți.
Mă gândesc însă cum ar arăta funeraliile naționale (în cazul în care s-ar organiza). Câți oameni l-ar plânge, câți ar ieși pe străzi, câți șefi de state și de guverne ar asista la înmormântarea lui. Sincer, nu cred că ar fi prea mare înghesuiala. Ar fi mai degrabă o ușurare națională, decât o compasiune sinceră.
Personal, îmi doresc ca Iliescu să devină centenar. Și să depășească chiar cu bine vârsta asta.Poate așa va prinde și ziua în care România va arăta altfel și va înțelege, în ultimele clipe, cât rău a făcut. Și îmi mai doresc, de s-ar putea, ca, printr-o minune, Iliescu să asiste le propriile funeralii. Iar indiferența să fie răsplata pe care o va primi.
Nu am cont pe Twitter și nici nu consider Wikipedia o sursă credibilă de informație. Astfel, în această săptămână, mi-a scăpat ”știrea” conform căreia Ion Iliescu ar fi murit.
(Pentru cei care se află în aceeași situație cu mine: pe 16 aprilie, o întrebare lansată pe Twiiter, ”A murit Iliescu?”, pornită de la faptul că de ceva vreme fostul președinte al României nu mai scrisese de cev