Vecinii noştri au o cotă unică de doar 10%, iar contribuţiile sociale însumează 20,5%
Birocraţia este mai mică, iar capitalul minim pentru o firmă doar 1 euro
Printre dezavantaje se numără drumurile acolo, facturarea în bulgară şi TVA de 20%
Din ce în ce mai mulţi oameni de afaceri aleg să îşi înregistreze firmele în Bulgaria. Motivul principal îl constituie modalitatea dificilă de recuperare a TVA în România, dar şi condiţiile mai bune de impozitare din ţara vecină. Astfel, cei mai mulţi antreprenori spun că, odată cu apariţia crizei, statul a început să nu îşi mai plătească datoriile către mediul de afaceri, firmele ajungând în pragul falimentului din cauza sumelor nerecuperate. Aceştia mai acuză autorităţile şi pentru schimbarea legislaţiei fiscale foarte des, ceea ce îi împiedică pe aceştia să îşi facă planuri de dezvoltare pe termen mediu. În ţara vecină, cota unică de impozitare este de doar 10 procente, fiind cea mai mică din toată Uniunea Europeană. În plus, întreprinzătorii au posibilitatea de a-şi recupera mai uşor TVA-ul.
Înregistrarea unui SRL în Bulgaria
Potrivit informaţiilor furnizate Curierului Naţional de către Ambasada Bulgariei la Bucureşti, pentru înregistrarea unui SRL în ţara vecină, primul pas îl constituie depunerea aplicaţiei de înregistrare la orice secţie a Registrului Comerţului din Bulgaria. În acest caz există un formular de aplicare standard care poate fi înregistrat de către directorul companiei sau de către un avocat cu putere judecătorească. Documentul şi toate suplimentele sale pot fi înregistrate în limba bulgară sau în orice limbă oficială a Uniunii Europene cu o traducere legalizată în limbă bulgară.
Documente suplimentare
Potrivit sursei citate, mai este nevoie şi de o serie de documente suplimentare în cazul în care se vrea înfiinţarea unei astfel de societăţi, printre