Personalul de la Pediatrie cu greu face faţă numărului mare de solicitări, mai ales că în Prahova nu există decât acest cabinet medical de alergologie pentru copii.
Holul ambulatoriului Spitalului de Pediatrie Ploieşti este neîncăpător pentru numărul foarte mare de copii care ajung la medicul alergolog.
„Băiatul meu are o formă de alergie care se declanşează în special primăvara şi de obicei primeşte un tratament pe care trbuie să îl urmeze pentru a nu se agrava starea lui de sănătate.
În fiecare lună trebuie însă să ne prezentăm la medic pentru a-l evalua pe băieţel ", spune o mămică, Mariana Georgescu. În fiecare zi, peste 40 de părinţi îşi aduc copiii la consultaţii la Pediatrie, unii dintre aceştia fiind în evidenţele spitalului chiar şi de peste 10 ani.
Formele de alergie ale micuţilor sunt foarte diverse, de la rinoconjuctivită, la astm sau forme mult mai grave. Copiii de toate vârstele ajung la medic, cei mai mici dintre pacienţi având doar câteva luni. Principalele cauze ale acestor afecţiuni, potrivit specialiştilor, sunt poluarea şi lipsa unei suprafeţe adecvate de spaţiu verde.
Tratamente profilaxice
Cristina Buzătoiu este singurul medic specialist în alergologie pediatrică din cadrul unei unităţi medicale prahovene. Potrivit acesteia, număr copiilor afectaţi de alergii s-a dublat în ultimii 10 ani şi tinde să crească şi mai mult în viitor.
„Cel mai important aspect pentru prevenirea apariţiei acestei afecţiuni este creşterea rezistenţei organismului, prin consumul de produse naturale şi desfăşurarea unor activităţi în aer liber", spune medicul.
Acesta este de părere că unul dintre marile probleme ale organismului uman o reprezintă antobioticele care sunt administrare încă din primii ani de viaţă în catităţi mari. Există situaţii în care medicii de familie sau părinţii tratează copiii cu antibiotice crezând că