Senatul a decis, luni, să-l invite, "instituţional" şi constructiv, pe premierul Emil Boc la dezbaterile asupra proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice, scrie Mediafax.
"Aş vrea să precizez că invitaţia este, evident, o invitaţie pe care o facem la modul instituţional, dar şi la modul constructiv. Nu este vorba de o chestiune politică. Este necesar ca primul-ministru să fie prezent la un moment atât de important. Vă rog să-i transmiteţi invitaţia noastră de a fi ptrezent în cadrul dezbaterii, când va considera că este util şi posibil", a declarat preşedintele Senatului, Mircea Geoană.
Decizia Senatului a fost luată cu 48 de voturi "pentru", 43 "împotrivă" şi 2 abţineri. De asemenea, senatorii au mai decis, cu 93 de voturi "pentru", unul împotrivă şi o abţinere, ca primul punct pe ordinea de zi de marţi să fie continuarea dezbaterilor la acest proiect de lege.
Şova (PSD): Proiectul este plin de prevederi neconstituţionale
Senatorul PSD Dan Şova a declarat, luni, la dezbaterea proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice că legea este "plină de prevederi neconstituţionale".
El a arătat că o majoritate în Senat şi în Camera Deputaţilor nu va justifica adoptarea unei legi cu foarte multe prevederi neconstituţionale.
Şova a dat ca exemplu Legea funcţionarului public, care conţinea de asemnea prevederi contrare legii fundamentale şi care, la sesizarea PSD, a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională.
"Nu este în interesul celor şase milioane de pensionari să adoptăm o lege care ulterior se va dovedi a fi neconstituţională", a atenţionat senatorul social-democrat.
El a mai afirmat că acest act normativ va defavoriza toate categoriile de pensionari şi care va fi "în mod vădit neconstituţional".
Senatul a decis, luni, să-l invite, "instituţional" şi constructiv, pe premie