Consiliul Local al Sectorului 2 a emis o hotărâre la mijlocul lunii martie prin care solicită Guvernului trecerea Muzeului Aviaţiei din administrarea Ministerului Apărării în administrarea Primăriei Sectorului 2. Scopul pare să fie ridicarea unor locuinţe de tip social pe cele nouă hectare de teren.
Muzeul Aviaţiei, locul din care în 1920 au început să funcţioneze primele curse internaţionale cu pasageri ale nou-înfiinţatei companii aeriene Româno-Franceze CFRNA, va fi mutat. Vorbim astfel despre prima companie aeriană transcontinentală din lume, care aflată în nordul Bucureştiului a devenit miza unui nou cartier de locuinţe. Asociaţia "Aripi Româneşti" susţine că decizia de mutare a Muzeului Aviaţiei va afecta colecţia strânsă în ani întregi de existenţă. Mai mult, vicepreşedintele asociaţiei se întreabă cine va suporta costurile mutării.
"Aprobarea hotărârii Consiliului Local al Sectorului 2 a fost făcută cu încălcarea legii transparenţei. Acest proiect ar fi trebuit propus spre dezbatere publică. Muzeul are în patrimoniu patru colecţii şi cinci arhive documentare, cuprinzând în total peste 15.000 de titluri care au aparţinut pionierilor aeronauticii româneşti şi mondiale, peste 20.000 de volume de specialitate, precum şi un parc cu 62 de piese muzeistice.
Muzeul Aviaţiei va ajunge în pragul dispariţiei! Aerodromul este în administraţia Ministerului Apărării din 1915, când a fost înfiinţat. Dacă va fi din nou mutat, acest patrimoniu se va distruge, nu vor mai fi bani de reamenajare, va deveni un depozit al memoriei Aeronauticii Române", precizează Dragoş Dobre, vicepreşedintele Asociaţiei.
LOCUINŢE SOCIALE ÎN LOCUL MUZEULUI
Hotărârea aprobată la 18 martie prevede transmiterea imobilului şi a terenului aflate în administraţia Ministerului Apărării în cea a Consiliului Local al Sectorului 2. Pe cele nouă hect