Locuitorii cartierului Mîndreşti şi-ar dori statut de comună, cu primărie şi buget local propriu. Doar aşa cred ei că localitatea se va dezvolta şi va înflori precum numele străzilor pe care stau.
Au buletin de oraş, plătesc impozitele la fel ca toţi focşănenii, dar trăiesc ca la ţară, sau poate chiar mai rău.
Ne referim la cele apriximativ 1.700 de suflete care locuiesc în Mîndreşti, cartier al municipiului Focşani aflat la trei kilometri de oraş, ignorat de cei care s-au perindat la comanda Primăriei Focşani în ultimii 20 de ani.
Majoritatea străzilor, care, culmea, poartă toate nume de flori, sunt neasfaltate de decenii, uliţele sunt desfundate, canalizare nu există de niciun fel, iar sistemul de alimentare cu apă rece se află în suferinţă, mulţi dintre "orăşenii" de aici alegând să-şi foreze cu forţe proprii puţuri de apă.
"Ar fi fost mai bine de noi dacă am fi fost comună. Altfel ar fi fost administrate lucrurile. Cu ce ne ajută autorităţile de la Focşani? Nici măcar farmacie nu avem aici. Ca să ne procurăm ce avem nevoie trebuie să ne urcăm în autobuz şi să ajungem la Focşani", ni se destăinuie Dobriţa Tudose, de 68 de ani.
Agricultura ca sursă de existenţă
Mare parte din populaţia Mîndreştiului are preocupări rurale: lucratul pământului şi creşterea animalelor sunt principalele surse de existenţă.
"Noi suntem ţărani, nu orăşeni. De fiecare dată înainte de campanile electorale autorităţile îşi aduc brusc aminte de noi, vin aici de promit marea cu sarea şi odată ce se văd cu sacii în căruţe uită că mai existăm", îşi plânge soarta Vasile Chiriac, în timp ce sapă la o brazdă de ceapă.
Primarul le promite apă rece
În urmă cu mai puţin de o lună, primarul Decebal Bacinschi a afirmat că în toamnă vor fi demarcate o serie de lucrări privind reabilitarea şi modernizarea s