Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a declarat pentru RL că instituţia pe care o conduce verifica averile unor miniştri aflaţi în funcţie în acest moment, dar s-a ferit să facă nominalizări. El a precizat că, dintre actualii miniştrii anchetaţi de ANI, inspectorii de integritate le-au închis pe cele deschise împotriva lui Vasile Blaga şi a Elenei Udrea. Anul trecut ANI a închis şi dosarul şefului Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu.
Surse judiciare au declarat, pe de altă parte, pentru RL că inspectorii de integritate declanşaseră încă de anul trecut anchetarea şi a fostului procuror militar Silvestru Boeru. Acesta a contestat amenda de 100 RON primită de la ANI şi a câştigat într-o primă fază, Judecătoria Sectorului 1 anulând pe 15 februarie procesul-verbal de contravenţie. Boeru este procurorul care a închis dosarul în care Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoană, era acuzată că şi-a dobândit pintr-un fals certificatul de revoluţionar.
Încă de la înfiinţarea sa, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a aflat constant atât în atenţia experţilor Uniunii Europene, a partidelor politice, dar şi a mass-media. Fostul ministru al Mediului Nicolae Nemirschi, precum şi apropiatul acestuia, primarul de la Constanţa, Radu Mazăre, au fost anchetaţi de ANI. Parchetul General a dispus însă neînceperea urmăririi penale faţă de Nemirschi, acuzat de fals în declaraţii de inspectorii de integritate. Ultimele nume importante pentru care ANI a sesizat Parchetul sunt deputatul PSD Robert Negoiţă şi primarul Marian Vanghelie. Primul este acuzat că nu ar fi declarat circa 20 milioane euro.
Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a declarat pentru RL că instituţia pe care o conduce verifica averile unor miniştri aflaţi în funcţie în acest moment, dar s-a ferit să facă nominalizări. El a precizat că, dintre actualii miniştrii anchetaţi de ANI, inspectorii de integritate