Mahmureala este starea resimtita dupa o seara in care ai facut abuz de alcool. Gatul uscat, durerile de cap, apatia, durerile musculare, toate acestea sunt proprii mahmurelii. Exista cateva mituri, sau tratamente improprii recomandate, pe care ar trebui sa le cantaresti de doua ori inainte sa le urmezi.
Primul mit intampinat a doua zi dupa petrecere este legat de faptul ca mahmureala este o stare normala, nu pune in pericol starea de sanatate, ba mai mult, amuzamentul si umorul sunt cele mai frecvente reactii create de mahmureala, informeaza webmd.com.
In realitate, aceasta stare este raspunsul organismului in urma unei intoxicatii cu alcool, cu actiune directa asupra sistemului nervos central. De aici apar migrenele foarte puternice, ameteala si starea de voma. Mai mult, vizitele dese la baie se datoreaza deshidratarii organismului tau. In aceste momente sistemul imunitar este slabit, iar oboseala si durerile de stomac devin suparatoare, deci cu mahmureala nu este de glumit, ea trebuie tratata.
O prejudecata legata de abuzul de alcool este legata de faptul ca aceste stari sunt proprii barbatilor. In realitate, atat femeile cat si barbatii, in procente egale, abuzeaza de alcool si resimt mahmureala suparatoare de a doua zi. Deci sa nu te mire daca o domnisoara gingasa are aceleasi simtome ale mahmurelii precum un barbat care face des acest lucru, caci abuzul de alcool este o problema generala.
Nu trebuie sa bei foarte mult pentru ca a doua zi sa fii mahmur. Dimpotriva, uneori resimti mahmureala chiar si dupa o bere, daca organismul tau nu este obisnuit cu alcoolul. Deci un alt mit despre mahmureala este acela ca trebuie sa bei foarte mult pentru a te simti rau a doua zi, lucru complet neadevarat.
Exista bautori mai vechi care considera ca mahmureala resimtita de la vinul in exces consumat este cea mai blanda