Elevii au fost împărţiţi pe serii până în data de 29 aprilie şi susţin acest examen în laboratoarele de informatică. În funcţie de cât de bine cunosc computerul elevii vor primii calificative de începător, mediu, avansat sau experimentat.
Peste şase mii de liceeni vor trebui să dovedească,începând de astăzi şi până în 29 aprilie, cum stau cu informatica. Proba se va desfăşura în două etape: prima presupune folosirea reţelei de internet, iar cea de-a doua va demonstra cât de bine cunosc elevii sistemele de operare.
Printre subiectele de examen se pot regăsi şi unele referitoare la utilizarea mijloacelor moderne de comunicare, cum sunt e-mail-ul sau messengerul.
„Cred că va fi o probă greoaie, atât pentru noi, cât şi pentru elevi. În primul rând nu ştim ce vom face dacă se întrerupe conexiunea la internet. În plus, va fi un volum foarte mare de muncă pentru profesorii de informatică. Toate rezolvările vor fi adunate pe stick-uri de memorie şi apoi luate la corectat", a spus Delia Wusinczky, directoarea Colegiului Tehnic „Mircea Cristea".
„Dacă nu e azi, e mâine"
Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, Dorel Agache, în situaţia în care internetul va cădea nu ar fi sfârşit de lume. „Avem generator de curent, dar, oricum, proba ţine şapte zile. Dacă nu e azi, e mâine şi elevii nu vor fi afectaţi. Pot fi primiţi în oricare dintre zilele de desfăşurare a probei", a spus Agache.
În urma examenului, fiecare elev va obţine un punctaj în funcţie de care îi va fi stabilit nivelul de competenţă, de la cel de utilizator începător, până la cel de experimentat. În final, cadidaţii vor primi un certificat recunoscut pe plan internaţional.
Spărgători de grevă
Deşi în mai toate judeţele profesorii intră în grevă, la Braşov dascălii sunt pacifişti. Nu participă la greva generală programată joi, 22 aprilie. În alte jud