Copiii Scolii Spiru Haret au contribuit la realizarea unui nou record mondial, acela de a participa la cea mai mare lectie din lume, care s-a tinut simultan in mai multe orase din 100 de tari.
Ideea a pornit de la dreptul copiilor la educatie si s-a materializat sub forma unei lectii deschise la care copiii din toate clasele si-au adus contributia.
In Scoala Spiru Haret a fost al doilea an consecutiv in care s-a vorbit despre educatie la acest nivel, iar organizatorii mizeaza pe o reusita.
"Actiunea se desfasoara al doilea an consecutiv la noi in scoala. Vrem sa sensibilizam autoritatile publice pe care le-am invitat la manifestarea noastra sa isi aduca aportul in educatie. Este important sa demonstram ca avem nevoie de scoala si copiii vor da o lectie in acest sens tuturor celor care ne asculta" a spus Magdalena Diaconescu, consilier educativ Scoala "Spiru Haret" Petrosani.
Copiii au creat premisele unui record mondial, pentru ca au vorbit despre rolul educatiei in cea mai mare lectie din lume, dar si despre recorduri punctate in timp de oameni care au scris istorie.
"Am vrut astazi sa participam la cea mai mare lectie, la care ni s-au alaturat copii din intreaga lume in scopul realizarii unui nou record mondial. Predecentul a fost stabilit anul trecut, dar acum cu siguranta ca vom fi si mai multi", a mai declarat Magdalena Diaconescu.
Campania a pornit in acest an de la marii fotbalisti ai lumii, care si-au adus aportul la promovarea educatiei, dar au tras si un semnal de alarma cu privire la faptul ca o scoala are nevoie de finantare, iar copiii stiu cat de mult cheltuiesc parintii lor pentru a-i tine la scoala.
"Am realizat un filmulet in care marii fotbalisti si-au dat autograful pentru a arata ca scoala face adevaratele valori. Finantarea invatamantului trebuie sa fie o priorita