Ingrediente:
Foi: 5 ouă, 300 g zahăr, 200 ml ulei, 400 ml lapte, 1 plic praf de copt stins într-o lingură de oţet, 1 fiolă esenţă de rom, făină cât cuprinde. Cremă: 750 g zahăr, 1 l lapte, 1 fiolă esenţă vanilie, 13 linguri făină, 1 1/2 pachete margarină sau unt.
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul,se adaugă albuşurile bătute spumă. Se încorporează pe rând uleiul, laptele, praful de copt şi esenţa. Se pune treptat făină cât să rezulte un aluat potrivit. Acesta se împarte în şase părţi egale, care se coc pe dosul tăvii tapetate cu făină. Crema se face astfel: din litrul de lapte se opreşte o cană, în care se desface făina. Zahărul se caramelizează, după care se adaugă restul de lapte şi se amestecă, dupa ce tot zahărul s-a topit, adăugăm făina desfăcută în lapte şi lăsăm să fiarbă la foc mic zece minute. Când se răceşte, se încorporează esenţa în untul frecat spumă şi se mai lasă 15 minute în frigider. Se ung foile cu cremă, se suprapun şi se dă la frigider. Se păstrează câteva linguri de cremă pentru decor. Deasupra se poate presăra nucă de cocos.
Ingrediente:
Foi: 5 ouă, 300 g zahăr, 200 ml ulei, 400 ml lapte, 1 plic praf de copt stins într-o lingură de oţet, 1 fiolă esenţă de rom, făină cât cuprinde. Cremă: 750 g zahăr, 1 l lapte, 1 fiolă esenţă vanilie, 13 linguri făină, 1 1/2 pachete margarină sau unt.
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul,se adaugă albuşurile bătute spumă. Se încorporează pe rând uleiul, laptele, praful de copt şi esenţa. Se pune treptat făină cât să rezulte un aluat potrivit. Acesta se împarte în şase părţi egale, care se coc pe dosul tăvii tapetate cu făină. Crema se face astfel: din litrul de lapte se opreşte o cană, în care se desface făina. Zahărul se caramelizează, după care se adaugă restul de lapte şi se amestecă, dupa ce tot zahărul s-a topit, adăugăm făina de