Oamenii de ştiinţă spanioli au descoperit adevăratul motiv pentru care dieta mediteraneană este atât de sănătoasă, iar cei care o urmează longevivi. Potrivit lui Francisco Perez-Jimenez, de la Universitatea Cordoba, în Spania, tot secretul constă în uleiul de măsline care blochează nişte gene ce cauzează inflamaţiile în organism, relatează publicaţia The Telegraph, citată de ziare.com.
Dieta mediteraneană este noua revelaţie a occidentalilor, care până acum se întrebau ce o face atât de sănătoasă, fapt demonstrat de nenumărate studii. Potrivit cercetărilor, inflamaţiile ce apar în lipsa uleiului de măsline pot duce la instalarea aterosclerozei, la blocarea arterelor şi, în final, la bolie de inimă. Prezent în dietă, alături de fructe, legume şi cantităţi mici de carne roşie, caracteristice dietei mediteraneene, uleiul de măsline reduce riscul de diabet de tip 2, Alzheimer şi chiar depresie. Oamenii de ştiinţă spanioli au descoperit adevăratul motiv pentru care dieta mediteraneană este atât de sănătoasă, iar cei care o urmează longevivi. Potrivit lui Francisco Perez-Jimenez, de la Universitatea Cordoba, în Spania, tot secretul constă în uleiul de măsline care blochează nişte gene ce cauzează inflamaţiile în organism, relatează publicaţia The Telegraph, citată de ziare.com.
Dieta mediteraneană este noua revelaţie a occidentalilor, care până acum se întrebau ce o face atât de sănătoasă, fapt demonstrat de nenumărate studii. Potrivit cercetărilor, inflamaţiile ce apar în lipsa uleiului de măsline pot duce la instalarea aterosclerozei, la blocarea arterelor şi, în final, la bolie de inimă. Prezent în dietă, alături de fructe, legume şi cantităţi mici de carne roşie, caracteristice dietei mediteraneene, uleiul de măsline reduce riscul de diabet de tip 2, Alzheimer şi chiar depresie.