Este fascinat de clădirile vechi şi visează la ziua în care centrul istoric al Slatinei o să fie reabilitat.
Nu-i place să vorbească prea mult despre el. Preferă să spună ce ar trebui să se facă în judeţ, să explice de ce nu se mai construieşte cu gust şi de ce oamenii nu mai respectă normele de urbanism. „Nu pot să mă numesc arhitect, eu sunt inginer constructor. Eu doar colaborez cu arhitecţii şi am experienţa multor ani în care am lucrat în direcţiile de urbanism de la Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt”, a spus Ovidiu Davidescu.
De la lupte greco romane la construcţii
A ales facultatea de construcţii pentru că i-au plăcut dintotdeuna clădirile, mai ales cele istorice şi a simiţit că aceasta este o modalitate să lase ceva în urmă. Nu a urmat drumul pe care mulţi din familia sa au mers, adică luptele greco romane. Le-a practicat în tinereţe, dar a ştiut că este făcut pentru altceva. „Am lucrat la urbanism în primărie, apoi am ajuns la consiliu şi tot timpul am vrut să schimb mentalităţile oamenilor, să îi fac să înţeleagă că bunul gust trebuie respectat în construcţii, că trebuie să ţinem cont de reguli şi că pentru orice construcţie, oricât de mică ar fi ne trebuie avizul şi sfatul specialistului”, a spus Davidescu.
„Tot ce se construieşte în centrul vechi e infracţiune”
Îl deranjează atunci când vede clărilie vechi lăsate în paragină sau când observă construcţii care nu îşi au locul în anumite zone protejate. „Cred că trebuie să avem grijă de clările monumente istorice, iar zona centrului vechi al oraşului ar trebui protejată mai mult. Acum tot ce se construieşte acolo este infracţiune. Atât proprietarii clădirilor, cât şi cei care vor să investească acolo trebuie să înţeleagă că trebuie respecactată întocmai arhitectur caselor, a străzilor”, a explicat Ovidiu Davidescu.
Cel care ocupă postul de arhit