Coordonatorul Civiliadei din cadrul celebrului Festival Peninsula este înnebunit după scrimă încă din copilărie.
Festivalul Peninsula, unul dintre cele mai cunoscute din întreaga ţară, adună în acelaşi loc cele mai tari formaţii, cinci scene amenajate şi mii de participanţi dornici de distracţie. În acele câteva zile, în culisele festivalului o mână de oameni trec prin cele mai solicitante momente din viaţa lor. Barni este unul dintre acei oameni. Acceptat în echipa organizatorică a festivalului în clasa a IX-a în urma unei recomandări, Barni s-a ocupat în fiecare an de Civiliada, secţiune a festivalului care ţine de prezenţa la eveniment a ONG-urilor. „Mi-am lărgit considerabil baza de date şi am menţinut o relaţie strânsă cu mass media mureşeană şi naţională. Am grijă ca totul să meargă ca pe roate şi mă ocup de tot începând de la probleme logistice până la problemele asociaţiilor. Am învăţat foarte mult din greşeli şi din idei creative, spre exemplu cum să strângi un public, cum să motivezi o echipă, cum să lucrez cu echipa mea într-un mod cât mai eficient pentru că toţi au caractere diferite. În plus, echipa organizatorică se schimbă în fiecare an aşa că lucrezi cu oameni noi în proporţie de aproape 100%”, spune Barni.
Tânărul este membru al Asociaţiei Colegiului Mikó Imre, o asociaţie dedicată studenţilor economişti şi jurişti. A intrat în această organizaţie datorită prezenţei lor la Festivalul Peninsula alături de alte ONG-uri. „Împreună cu echipa asociaţiei organizez prezentări care îi ajută pe studenţi în scopul de a pune în practică ceea ce, pentru ei, există doar teoretic”, mai spune acesta.
Scrima, hobby încă din copilărie
Din toate sporturile pe care le-a încercat Barni a ales scrima. Fiind înnebunit după mâncărurile gătite de bunica lui, părinţii au încercat să îl convingă să practice un sport, pentru mişcare. „Am înce