Pensiile nu vor mai putea fi plătite în România pe termen mediu şi lung, iar suma totală care va trebui transferată de la bugetul de stat către pensii va urca de la 1,7 miliarde euro la 4,6 miliarde euro, deoarece actualul sistem nu este sustenabil şi trebuie revizuit, a declarat premierul Emil Boc El a arătat, într-un discurs susţinut în Senat, că în aceste condiţii deficitul cheltuielilor cu pensiilor va urca de la 3,1% din PIB la 6% din PIB. "Pensiile parlamentarilor dispar,
Pensiile nu vor mai putea fi plătite în România pe termen mediu şi lung, iar suma totală care va trebui transferată de la bugetul de stat către pensii va urca de la 1,7 miliarde euro la 4,6 miliarde euro, deoarece actualul sistem nu este sustenabil şi trebuie revizuit, a declarat premierul Emil Boc
El a arătat, într-un discurs susţinut în Senat, că în aceste condiţii deficitul cheltuielilor cu pensiilor va urca de la 3,1% din PIB la 6% din PIB.
"Pensiile parlamentarilor dispar, dar nu cred că acest lucru ne deranjează. Vremea privilegiilor a trecut, iar textul constituţional conform căruia toţi sunt egali în faţa legii trebuie aplicat şi în privinţa pensiilor", a spus Boc senatorilor.
Senatul a decis, luni, să-l invite, "instituţional" şi constructiv, pe premierul Emil Boc la dezbaterile asupra proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice.
"Aş vrea să precizez că invitaţia este, evident, o invitaţie pe care o facem la modul instituţional, dar şi la modul constructiv. Nu este vorba de o chestiune politică. Este necesar ca primul-ministru să fie prezent la un moment atât de important. Vă rog să-i transmiteţi invitaţia noastră de a fi prezent în cadrul dezbaterii, când va considera că este util şi posibil", a declarat, luni, preşedintele Senatului, Mircea Geoană.
SURSA: Mediafax