Femeile insarcinate care mananca junk food cresc riscul nepoatelor de a se alege cu cancer mamar cu 60%, arata un studiu recent.
Cercetarea s-a realizat pe rozatoare, insa oamenii de stiinta sunt convinsi ca este valabila si in cazul oamenilor. In cadrul studiului, s-a demonstrat ca acest tip de alimente nu afecteaza doar sanatatea viitoarei mame sau pe ce cea a copilului inca nenascut, dar si generatia urmatoare, relateaza Daily Mail.
Experimentul realizat in Washington a presupus hranirea unor rozatoare gestante cu alimente normale sau mai grase, observandu-se apoi starea de sanatate a generatiilor urmatoare. S-a descoperit ca cea de-a doua generatie prezenta un risc crescut de cancer mamar, cu 60% mai mare in cazul rozatoarelor urmase ale cobailor hraniti cu junk food. De mentionat este faptul ca acestea erau hranite normal.
Speranta de viata, dictata de cea a bunicului de acelasi sex
Un alt studiu realizat in Suedia a scos la iveala faptul ca nepotii celor care mancasera mai putin intre 9 si 12 ani au trait mai mult. Se pare ca alimentatia bunicii isi pune direct amprenta asupra sperantei de viata al nepoatei, la fel ca si cea a bunicului asupra nepotului.
Cercetarile anterioare au aratat ca mamele in devenire nu trebuie sa manance penru doi odata ce au afla ca vor avea un copil, fiind de ajuns doar 200 de calorii in plus.
Femeile insarcinate care mananca junk food cresc riscul nepoatelor de a se alege cu cancer mamar cu 60%, arata un studiu recent.
Cercetarea s-a realizat pe rozatoare, insa oamenii de stiinta sunt convinsi ca este valabila si in cazul oamenilor. In cadrul studiului, s-a demonstrat ca acest tip de alimente nu afecteaza doar sanatatea viitoarei mame sau pe ce cea a copilului inca nenascut, dar si generatia urmatoare, relateaza Daily Mail.
Experimen