Oficialii care deţin celebrul motor de cautare au dezvăluit, pentru prima oară, detalii despre frecvenţa solicitărilor din partea guvernelor din întreaga lume de a le furniza informaţii confidenţiale despre utilizatori sau de a cenzura informaţiilor. Brazilia este ţara care a făcut cele mai multe demersuri în acest sens, 3.663 de cereri, urmată de Statele Unite ale Americii, cu 3.580 de cereri, şi de Marea Britanie, cu 1.166 de solicitări.
Oficialii care deţin celebrul motor de cautare au dezvăluit, pentru prima oară, detalii despre frecvenţa solicitărilor din partea guvernelor din întreaga lume de a le furniza informaţii confidenţiale despre utilizatori sau de a cenzura informaţiilor.
Brazilia este ţara care a făcut cele mai multe demersuri în acest sens, 3.663 de cereri, urmată de Statele Unite ale Americii, cu 3.580 de cereri, şi de Marea Britanie, cu 1.166 de solicitări.
Aceste date au fost făcute publice în contextul în care compania şi-a închis motorul de căutare din China şi l-a redirecţionat pe pagina din Hong Kong, din cauza deciziei guvernului chinez de a nu renunţa la sistemul de cenzură aplicat rezultatelor motoarelor de căutare online.
Google nu a putut face publice şi statisticile privind solicitările Chinei, deoarece sunt considerate secrete de stat.
Google a lansat un serviciu online care măsoară gradul de interes al guvernelor din întreaga lume pentru datele personale ale utilizatorilor.
Prin această lansare, Google speră că a făcut primul pas spre "o mai mare transparenţă".
De asemenea, Google a declarat că, în prezent, 40 de guverne din întreaga lume cenzurează informaţii, comparativ cu 2002, cînd numai patru guverne făceau acest lucru.
Compania Google a fost protagonista unui scandal mediatic în China pe tema cenzurii. Responsabilii celui mai popular motor de căutare din lume au încetat, la înc