Ingrediente: o legătură de zarzavat pentru supă, 1 ardei, o ceapă, 3 roşii, o ceşcuţă cu orez, circa 400 ml borş, o legătură de pătrunjel.
Pentru perişoare: un dovlecel, 200 g brânză de vacă, 2 ouă, 5 linguri de griş, sare, o legătură de mărar.
Mod de preparare:
Zarzavatul se spală, se curăţă şi se toacă. Se pune la fiert în trei litri de apă cu sare, apoi ceapa tocată mărunt, ardeiul, roşiile oparite, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Se pun să fiarbă separat cu foarte puţină apă. Pregătirea perişoarelor: Dovlecelul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mare (dovlecelul nu trebuie să aibă seminţe). Se sărează şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Se mixează brânza cu ouăle, sarea, grişul şi mărarul. Se scurge bine de zeamă dovlecelul ras şi se amestecă bine cu brânza. Se formează perişoare care se dau prin făină. După ce s-au făcut toate perişoarele, se pun la fiert împreună cu zarzavatul. Tot acum se pune şi orezul. Când sunt toate fierte, se pune şi borşul şi se potriveşte de sare. La sfârşit se pune verdeaţa.
Ingrediente: o legătură de zarzavat pentru supă, 1 ardei, o ceapă, 3 roşii, o ceşcuţă cu orez, circa 400 ml borş, o legătură de pătrunjel.
Pentru perişoare: un dovlecel, 200 g brânză de vacă, 2 ouă, 5 linguri de griş, sare, o legătură de mărar.
Mod de preparare:
Zarzavatul se spală, se curăţă şi se toacă. Se pune la fiert în trei litri de apă cu sare, apoi ceapa tocată mărunt, ardeiul, roşiile oparite, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Se pun să fiarbă separat cu foarte puţină apă. Pregătirea perişoarelor: Dovlecelul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mare (dovlecelul nu trebuie să aibă seminţe). Se sărează şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Se mixează brânza cu ouăle, sarea, grişul şi mărarul. Se scurge bine de zeamă dovlecelul ras şi se amestecă bine cu brânza. Se formează pe