În tinereţe a fost strungar, dar a realizat că asistenţa medicală i se potriveşte mai bine. În afara cabinetului, femeia ajută oamenii săraci. Povestea Simonei începe în anul 1989, când proaspăta absolventă de liceu, profilul sculer-matriţer, s-a angajat într-o fabrică de piese auto, la strung.
Profil
Născută. 22 mai 1971, Baia Mare
Studii. Şcoala Postliceală Christina, Facultatea de Teologie
Familie. Căsătorită, doi copii
„A fost o perioada foarte grea. Nu mă simţeam atrasă de meserie. Eram singura femeie din secţie şi visam pe ascuns să devin profesoară de română”, spune Simona. După doi ani de lucru în secţie, Simona s-a măritat şi şi-a dedicat timpul maternităţii.
„M-am retras din fabrică şi, pentru o perioadă, mi-am dedicat timpul copiilor mei, mai ales că au venit la scurt timp unul după altul”, explică femeia. Cu toate că înainta în vârstă, Simona s-a dovedit o adevărată luptătoare şi a continuat să se dezvolte profesional. Visele şi le-a transformat în planuri realizabile, aşa că mijlocul anilor ‘90 a surprins-o din nou pe băncile şcolii. „M-am înscris la Facultatea de Teologie şi la Şcoala Postliceală Christina. În trei ani, am ajuns asistent medical generalist”, povesteşte Simona Todorean. Şansa a făcut ca cea de-a doua carieră să-i surâdă încă de la primii paşi. „Am avut norocul să întâlnesc un medic cu care să comunic foarte bine. Lucrez cu plăcere la acelaşi cabinet de zece ani. Mă ghidez după două principii: să muncesc repede şi să nu fac discriminări între pacienţi”, spune femeia.
Sprijin fără discriminări
Unul dintre motivele pentru care Simona a ales să fie asistent medical a fost iubirea faţă de semeni. „Mi-a plăcut mereu să lucrez cu oamenii. Am o mare slăbiciune pentru cei mai în vârstă. Ştiu că ei au fost privaţi de multe lucruri în trecut şi mi se pare trist că se confruntă cu lipsur