Primăvara şi-a intrat deplin în drepturi de câteva săptămâni. Dovadă sunt şi pomii înfloriţi. Chiar dacă majoritatea făgărăşenilor se bucură de aceste schimbări, sunt şi oameni care suferă de alergii provocate de polenul provenit de la pomii înfloriţi timpuriu.
De la un simplu strănut, până la iritaţii pe piele, alergiile de primăvară sunt, cel mai adesea, provocate de polen. Chiar dacă pentru majoritatea făgărăşenilor particulele nu au niciun fel de reacţie adversă, totuşi sunt şi oameni care pot avea reacţii neplăcute din cauza polenului. ,,Nu am suferit de nicio alergie până acum, dar am cunoştinţe care se feresc de multe lucruri ce le pot provoca alergii. Ei fac pe cât posibil să se protejeze cât pot de bine, dar iritaţii pe piele tot le apar”, ,,Eu sufăr de alergie de primăvară din cauza polenului şi evit spaţiile verzi, pomii înfloriţi, nu ştiu ce miros au florile. Este foarte neplăcut pentru mine”, ,,Oamenii care suferă de o astfel de boală trebuie să respecte întocmai ce le recomandă medicul specialist. Să nu se trateze cu leacuri băbeşti pentru că ele nu sunt întotdeauna sigure”, au spus oamenii. Medicii avertizează făgărăşenii alergici să se protejeze pe cât posibil şi să evite pomii, sau florile care produc polenul. ,,În această perioadă în care toţi copacii sunt înfloriţi, aş vrea să avertizez persoanele care au un fond alergic, care se ştiu cu rinită alergică, cu astm bronşic, să evite spaţiile cu flori, zonele cu copaci înfloriţi. Pentru că este o perioadă în care alergiile se exacerbează şi pot merge de la o simplă rinită alergică, până la crize repetate de astm bronşic”, a spus dr. Florentina Bica, medic dermatolog.
Alergia la polen este greu de prevenit, tocmai pentru că polenul există prin aer toată primăvara. Până se va găsi un medicament miraculos împotriva bolii, singurele mijloace de luptă sunt evitarea aglomeraţiilor şi a spaţii