La Atena încep miercuri, 21 aprilie, discuţiile între reprezentanţii Comisiei Europene, ai Băncii Centrale Europene şi ai FMI, privind mecanismul de ajutorare a Greciei. Reuniunea de la Atena constituie o etapă suplimentară spre declanşarea dispozitivului de ajutorare a Greciei, definit recent de europeni cu Fondul Monetar Internaţional.
La Atena încep miercuri, 21 aprilie, discuţiile între reprezentanţii Comisiei Europene, ai Băncii Centrale Europene şi ai FMI, privind mecanismul de ajutorare a Greciei.
Reuniunea de la Atena constituie o etapă suplimentară spre declanşarea dispozitivului de ajutorare a Greciei, definit recent de europeni cu Fondul Monetar Internaţional.
Reamintim că membrii zonei euro au promis Guvernului Papandreou, dacă acesta o cere, un plan de ajutorare de 30 de miliarde de euro, la care FMI ar mai urma să adauge alte 15, numai în primul an al programului, care se întinde pe o durată de trei ani.
Concret, dialogul ce începe miercuri la Atena şi va dura două-trei săptămâni, între instituţiile internaţionale şi Guvernul elen se vor axa pe redactarea unui program macro-economic foarte clar.
Autorităţile greceşti au fost rugate să fie mai precise în privinţa măsurilor de consolidare fiscală, pe care le prevăd pentru următorii doi ani.
Care sunt nevoile reale ale Greciei pentru a evita falimentul, continuă să fie subiect de discordie. Presa americană, în particular ziarul Wall Street Journal evocă 80 de miliarde de euro în următorii trei ani, europenii evaluează însă nevoile doar pentru primul an. Vasile Damian, despre ajutorul financiar acordat Greciei.
La Atena încep miercuri, 21 aprilie, discuţiile între reprezentanţii Comisiei Europene, ai Băncii Centrale Europene şi ai FMI, privind mecanismul de ajutorare a Greciei. Reuniunea de la Atena constituie o etapă suplimentară spre declanşarea dispozitivului de aj