La capătul a opt ani de procese, Primăria Galaţi a rămas fără sediu, imobilul de pe str. Domnească nr. 38 fiindu-la retrocedat în natură foştilor proprietari. Clădirea cu elemente neoclasice şi baroce a fost construită în 1911 de Ilie Chimis şi timp de câteva decenii a fost "Grand Hotel". După 1944, imobilul a devenit unul dintre sediile Partidului Muncitoresc, apoi sediul Consiliului Popular, iar după 1990 a devenit sediul Primăriei Galaţi.
În 2002, Pierre Macri, descendent al familiei ce fusese proprietara "Grand Hotel", a depus la primărie notificarea prin care cerea retrocedarea imobilului, dar a primit un răspuns abia după doi ani, când primarul Dumitru Nicolae a emis dispoziţia nr. 1043/SR/08.12.2004, prin care respingea revendicarea imobilului din cauză că solicitantul nu dovedise că ar fi moştenitorul foştilor proprietari şi nu făcuse dovada radierii unei ipoteci asupra imobilului înscrise la Creditul Funciar Urban Iaşi.
În 2007, Tribunalul a anulat decizia primarului Galaţiului şi a recunoscut lui Macri calitatea de moştenitor, iar Oficiul de Cadastru a emis o adresă prin care certifica că situaţia imobilului nu este grevată de ipotecă. Pierre Macri, descendent al uneia dintre familiile aristocrate ale Galaţiului interbelic, făcuse dovada drepturilor sale de moştenitor şi atunci când obţinuse retrocedarea în natură a altei proprietăţi, "Casa cu Orgă", situată tot pe str. Domnească. Totuşi, în cazul retrocedării sediului primăriei, procesele au continuat. Acum, instanţa de la Tribunalul Galaţi s-a pronunţat în dosarul 2758/121/2009, dând o sentinţă favorabilă proprietarului de drept: "Dispune restituirea în natură către reclamant a imobilului, construcţie şi terenul aferent în suprafaţă de 3.262 mp situat în Galaţi, str. Domnească nr. 38". Proprietarii vor ca primăria să plătească chirie pentru perioada tergiversărilor, 2007-2009, şi se gândesc la