Guvernul a trimis un proiect de lege in parlament, membrii cabinetului s-au dus acolo sa participe la dezbatere. Un scenariu obisnuit in orice democratie parlamentara din occident. Doar ca noi ne aflam in situatia originala in care unul din ministri s-a dus acolo, nu sa sustina proiectul guvernului, ci sa-l combata! Nu stiu sa existe cazuri similare in democratiile mai sus pomenite. Un cabinet de ministri lucreaza pe principiul colegialitatii si solidaritatii. Divergentele se rezolva in interior, iar proiectele, odata adoptate, sunt sustinute solidar de toti reprezentantii guvernului, atat in public cat si in parlament. Dl Oprea, ministrul Apararii, a venit la Senat ca sa combata proiectul sustinut de guvernul din care face parte!
In alt episod, dupa decizia CCR care a suspendat pasaje intregi din legea privind Agentia Nationala de Integritate, premierul Boc a anuntat public ca guvernul sau va emite o ordonanta de urgenta care sa permita functionarea in continuare a ANI, pentru ca, citez “cine crede ca isi poate bate joc de institutie se insala”. In paralel, ministrul Berceanu opina public ca ANI ajunsese(?) un fel de justitie paralela…
Citeste si comenteaza pe Inventarul stricaciunilor politice. Guvernul a trimis un proiect de lege in parlament, membrii cabinetului s-au dus acolo sa participe la dezbatere. Un scenariu obisnuit in orice democratie parlamentara din occident. Doar ca noi ne aflam in situatia originala in care unul din ministri s-a dus acolo, nu sa sustina proiectul guvernului, ci sa-l combata! Nu stiu sa existe cazuri similare in democratiile mai sus pomenite. Un cabinet de ministri lucreaza pe principiul colegialitatii si solidaritatii. Divergentele se rezolva in interior, iar proiectele, odata adoptate, sunt sustinute solidar de toti reprezentantii guvernului, atat in public cat si in parlament. Dl Oprea, ministrul Apararii, a v