De partea cealaltă, cel mai mic traseu, de 6,5 kilometri, este făcut de autobuzul nr. 5. A.I.T.T. are puse la dispoziţia călătorilor unsprezece trasee, care acoperă toate zonele importante din oraş, din Micro XI, unde este capăt de linie, până la Mechel sau Piaţa 2 Brazi.
Deşi municipiul Târgovişte nu se întinde pe o suprafaţă mare, oamenilor de rând le este destul de greu să meargă pe jos, aşa că aleg autobuzul pentru a ajunge acasă. Cel mai lung traseu este străbătut de autobuzul Nr. 3, care face zilnic peste 200 de kilometri, aproximativ 11 kilometri pe cursă. De el se folosesc atât târgoviştenii din centrul oraşului cât şi cei din Priseaca. Pentru aceştia din urmă, transport public în comun este calea cea mai uşoară şi mai ieftină de a ajunge acasă. Autobuzul 3 circulă pe traseul Micro XI - Centru - Spitalul Judeţean - Centru - Romlux - Priseasca Sat. „Avem cam şase sau şapte curse pe zi. Nu suntem mereu pe acelaşi autobuz cu acelaşi traseu, facem cu schimbul. În fiecare zi sunt zeci de oameni care se urcă în autobuz, jumătate dintre aceştia au abonamente gratuite, în mare parte pensionari. Mai sunt şi oameni care se plimbă dintr-un capăt în altul al oraşului şi iau autobuzul ca să nu meargă pe jos. Sunt şi câţiva care se duc la muncă şi merg cu transportul public în comun, însă aceştia nu sunt numeroşi. Este greu să conduci un autobuz, mai ales în traficul din acest oraş. Cum oraşul este împânzit de gropi, trebuie să fii concentrat la volan, să fii atent”, spune Victor Ungureanu, în vârstă de 49 de ani, care şofează de aproximativ 31 de ani.
Cel mai scurt traseu este de 6,5 kilometri
De partea cealaltă, cel mai scurt traseu îl are autobuzul Nr. 5, Micro XI - Kaufland - Centru - Spitalul Judeţean - Piaţa 2 Brazi, de doar 6,5 kilometri. Autobuzele Asociaţiei Investitorilor Transport Târgovişte (A.I.T.T.) parcurg zilnic, în medie, aprox