Marinela Căluşeru a fost pasionată de artă de când se ştie, iar acum insistă pe ramuri noi, precum arta fractală şi gmmail.
„Am crescut într-o familie în care tata a pictat şi a sculptat, dar a rămas cu nostalgia visului neîmplinit: lucrări nefinalizate şi nicio expoziţie la activ. El a fost cel care mi-a insuflat pasiunea pentru artă, deşi nu m-a încurajat sa urmez artele plastice.Cu toate acestea, nu a lipsit de la vernisajele mele", mărturiseşte artista.
Primii paşi în artele plastice i-a făcut la doar 10 ani, când a început să deseneze, în special grafică. Talentul artistei a ieşit repede la iveală, astfel încât după doar un an a fost remarcată de unul dintre cei mai mari artişti plastici din acea vreme, Gyula Dudas. „La vremea respectivă se făcea o selecţie prin şcoli, pentru a se înfiinţa o clasă de pictură. Am fost selectată şi aşa am ajuns să am, alături de ceilalţi copii, primele expoziţii de pictură", îşi aminteşte Marinela Căluşeru.
Inginerie, nu artă
În ciuda faptului că nu a optat pentru o facultate în cadrul căreia să continue artele plastice, ci s-a înscris la Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, iar mai apoi a profesat ca inginer la Aparate de Măsură şi Control din Bucureşti şi IMUAS Baia Mare, şi ca profesor, Marinela Căluşeru nu a abandonat arta plastică. „Imediat după Revoluţie, când s-au deschis graniţele, am hotărât să fac ceva pentru a obţine un venit suplimentar. Aşa am început să realizez bijuterii din pietre semipreţioase şi jucării din pluş, pe care să le vând în Ungaria. Acolo, un pictor mi-a spus că eu chiar am talent şi nu merită să irosesc pin pieţe ceea ce mi-a oferit natura, ci să urmez studii în domeniu", povesteşte artista. În acelaşi an, Marinela Căluşeru s-a înscris la Şcoala de Artă „Liviu Borlan".
Expertă în gmmail
Au urmat zeci de expoziţii atât în ţară, cât şi î