Alb-violeţii s-au alăturat programului „1Goal”, desfăşurat la nivel mondial. Fotbaliştii timişoreni au vorbit despre educaţie cu elevii Liceului Teroetic „Iris”, şcoală dedicată ctinerilor cu deficienţe vizuale.
Programul tradus în România „Obiectivul nr. 1: educaţie pentru toţi” reuneşte sportivi, politicieni sau artişti cunoscuţi la nivel mondial, care încearcă să atragă atenţia în primul rând asupra accesului la educaţie. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, „secundul” Iosif Rotariu, jucătorii Winston Parks, Dare Nibombe şi Comsin Contra au vizitat Liceul Teoretic „Iris” din Timişoara, unde au răspuns întrebărilor elevilor legate de educaţie.
Tinerii au fost curioşi de educaţia fotbaliştilor proveniţi din ţări diferite şi de părerea acestora despre sistemul de învăţământ actual. Şcolarii s-au dovedit buni cunoscători ai fotbalului, iar jucătorii şi antrenorii i-au răsplătit acordând cu răbdare zeci de autografe.
Pe lângă îngurajări de la elevi către fotbalişti, şi autografe în sens invers, tema principală a întâlnirii a fost programul „Obiectivul nr. 1: Educaţie pentru toţi”, o iniţiativă la nivel mondial care atrage atenţia asupra problemelor legate de educaţie. „Educaţia trebuie să fie prioritatea numărul unu, pentru că în sport nu ştii niciodată ce se întâmplă, nu ştii când vei fi nevoit să-ţi întrerupi activitatea. Sport poţi să faci doar până la o anumită vârstă, însă educaţia rămâne cu tine pentru totdeauna”, a spus Winston Parks, întrebat de elevi despre importanţa educaţiei pentru sportivi.
Sabău: „Lipseşte practica”
Chestionat în privinţa diferenţelor din sistemul de învăţământ faţă de perioada când era el elev, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău nu s-a ferit să critice sistemul actual, însă în comparaţie cu ţările din occident unde a evoluat ca jucător. „Suferim foarte mult în ceea ce priveşte practica. Copiilor li se bagă în cap m