Oamenii de afaceri susţin adoptarea euro în 2015 şi cer măsuri dure pentru a ne încadra în condiţiile de la Maastricht
AOAR: Multe semnale din piaţă şi chiar de la BNR arată că ar fi posibilă o amânare a intrării în zona euro
Dragoş Cabat: România va amâna cel puţin 2 ani adoptarea monedei unice
Politicienii încearcă să evite asumarea responsabilităţii unui management corect trecând de la un discurs public entuziast privind aderarea la zona euro la promovarea temei "euro sperietoarea", consideră conducerea AOAR, care insistă pe nevoia unui program naţional pentru adoptarea euro în 2015.
"Mesajul nostru este că adoptarea monedei euro reprezintă una dintre problemele-cheie de care depinde funcţionarea normală şi creşterea economică din România. Spunem asta într-un context în care politicienii introduc tot mai mult ca temă "eurosperietoarea", suprapunând exemple care nu au nicio legătură unul cu altul, cum ar fi situaţia Greciei, sau amintind de un scenariu ştiinţifico-fantastic în care Germania ar ieşi din zona euro, iar toată economia europeană s-ar prăbuşi", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru.
El a criticat şi ameninţările vehiculate în spaţiul public că prin adoptarea euro "nu vom mai avea autostrăzi şi nu vom mai avea investiţii în România". Preşedintele AOAR a precizat că discursul politicienilor s-a schimbat complet, în condiţiile în care anul trecut aceştia erau foarte entuziaşti cu privire la adoptarea monedei unice europene. Pogonaru a explicat că această evoluţie nu este decât o manieră abilă a politicului de a evita să îşi asume responsabilitatea. Totodată, el consideră că un mesaj clar de adoptare a monedei unice europene transmite că se doreşte un management corect în România.
Guvernul s-a sucit la vizita oficialului F