Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a primit "un prim semnal pozitiv" privind legea falimentului personal, Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare din Camera Deputaţilor respingând proiectul de lege, a declarat, joi, preşedintele asociaţiei, Radu Gheţea. El a precizat că băncile şi-au reconfirmat joi punctul de vedere privind această legislaţie în cadrul AGA a asociaţiei, care arată că nu este momentul să fie introdusă o asemenea legislaţie. "În Român
Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a primit "un prim semnal pozitiv" privind legea falimentului personal, Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare din Camera Deputaţilor respingând proiectul de lege, a declarat, joi, preşedintele asociaţiei, Radu Gheţea.
El a precizat că băncile şi-au reconfirmat joi punctul de vedere privind această legislaţie în cadrul AGA a asociaţiei, care arată că nu este momentul să fie introdusă o asemenea legislaţie.
"În România, situaţia actuală şi toate elementele nu pot susţine implementarea unei astfel de legi", a spus Gheţea, care a precizat că dacă se doreşte implementarea falimentului personal atunci trebuie să se ţină cont de cele nouă propuneri înaintate de ARB.
Sistemul bancar românesc este solid
Totodată, preşedintele ARB a reiterat că sistemul bancar românesc este solid şi nu are nevoie de o "factură" atât de mare, care se ridică după calculele băncilor la aproximativ 600 de milioane de euro.
Pe de altă parte, Gheţea a făcut referire şi la transpunerea în legislaţia românească a directivei europene 48, care prevede limitarea sau eliminarea comisioanelor de rambursare anticipată pentru anumite tipuri de credite.
"ARB consideră că transpunerea în legislaţia românească a directivei europene 48 trebuie făcută, este necesară, dar nu este de acord ca în afara la ceea ce este menţionat în directivă să fie adăugate une