Medicii şi asistentele de la Institutul Cantacuzino din Capitală au declanşat, în această dimineaţă, un protest spontan. Sursa: Mirabela AnghelSursa: Mirabela Anghel
1 /.
Ei sunt nemulţumiţi de situaţia financiară în care se află instituţia şi spun că mai există bani pentru plata salariilor lor doar pentru două luni. De asemenea, zvonurile cu privirea la eventualele disponibilizări şi chiar a închiderii institutului au creat un val de nemulţumire în rândul personalului.
„Am 54 de ani. 38 dintre ei i-am petrecut în acest institut și sunt răsplătită cu o leafă lunară de 700 de lei. Peste două luni risc să râmîn fără loc de muncă. Mai sunt și alte persoane care au vârsta mea. Cine ne mai angajează?”, se întreabă Olivia Roșu, una din angajate, care mai are cinci luni până la pensie.
O altă angajată s-a arătat extrem de revoltată de faptul că pentru medici s-au găsit bani, nu şi pentru cei care fac munca cea mai grea, deși salariile acestora sunt mizere.
„De exemplu, consilierii au 50 de milioane (lei vechi n.r.) salariu, iar cei care supraveghează camerele video 4.000 de lei, în timp ce noi, după zeci de ani de muncă, avem între 600 și 800 de lei venitul lunar. Cum credeți că ne descurcăm cu acești bani? După ce că de ani buni nu ne-au mai mărit salarile, acum ne dau afară. O problemă majoră este faptul că nimeni nu o să ne mai angajeze la vârsta asta”, spune și Ioana Radu, o bucureșteancă în vârstă de 56 de ani care lucrează pentru institut de 28 de ani și primește o leafă de 690 de lei pe lună.
O mare parte dintre participanții de la protest spun că problemele Institutului nu sunt din cauza directorului care a fost demis. „Iordăchel nu are nicio vină. Pentru această situație este răspunzător cel dinaintea lui – Radu Dorel Ichim. Acela a lăsat o grămadă de datorii și a adus Institutul în pragul falimentului”, spune furioasă o altă ang