De la apariţia crizei, o cincime din firmele de construcţii au intrat în faliment. „Măsurile de redresare economică propuse de guvern nu şi-au atins scopul”, a declarat Adriana Iftime, şefa Patronatului Societăţilor din Construcţii
Adriana Iftime, director general al Patronatului Societăţilor din Construcţii, a declarat, ieri, la Braşov, în deschiderea Forumului Regional al Construcţiilor, că din cele 96.000 de companii care aveau în urmă cu doi ani în obiectul de activitate şi partea de construcţii, au intrat în faliment sau în insolvenţă aproximativ 20.000. „Măsurile de redresare economică propuse de Guvern nu şi-au atins scopul, iar Programul Prima Casă 1 a fost fără niciun impact pentru noi. Iar în ceea ce priveşte Prima Casă 2 avem mari îndoieli că va conduce la relansarea domeniului construcţiilor”, a arătat Adriana Iftime.
Aceasta a mai arătat că dacă economia României ar fi un bloc cu zece etaje, „iar unele ramuri economice au căzut de la etajele doi sau trei, construcţiile au căzut de undeva de la etajul zece”, a mai arătat aceasta, precizând că în prezent nu se mai fac decât reabilitări de reţele de apă sau reabilitări de şcoli. „Se construieşte foarte puţin”, a fost concluzia directorului general al Patronatului Societăţilor din Construcţii, apreciind, de asemenea, că „nu criza este de vină pentru calitatea proastă a construcţiilor”.
Aceasta a arătat că „noi, ca patronat, am înaintat Guvernului o serie de propuneri pentru a fi analizate şi pentru a fi apoi transformate în proiecte de lege pentru a ajuta la revigorarea sectorului construcţiilor pentru că suntem extrem de interesaţi de ceea ce se întâmplă la nivelul acestui domeniu al economiei”. „Dacă în anii 2005 – 2008 aveam o creştere de 30% pe an, acum suntem abia la 50% din ce eram în urmă cu doi ani”, a mai spus sursa citată.
În Braşov se mai
construieşte