Gabriel Alexandrescu a intrat deja în lumea bună a antrenorilor de atletism şi baschet, rezultatele sportivilor săi fiind apreciate la justa lor valoare. Cea mai importantă medalie ca sportiv a obţinut-o la Campionatul Naţional, în proba de ştafetă 4x1 tur, echipa de la CSS Focşani clasându-se pe locul al doilea.
Este fiul unuia dintre cei mai cunoscuţi antrenori de atletism din Vrancea, Gheorghe Alexandrescu. Datorită lui, Gabriel a făcut sport de performanţă timp de zece ani.
"Tatăl meu a fost cel care m-a ajutat cel mai mult. Am mers de mic la sala de atletism şi mi-a intrat în sânge sportul. Nu am fost un super-atlet, dar nimeni nu poate spune că nu mi-am făcut datoria atâta timp cât am rezistat pe pistă. Am şi eu câteva medalii obţinute la Campionatul Naţional de atletism, lucru care nu stă la îndemâna oricărui sportiv", spune Gabriel.
După ce şi-a încheiat cariera de sportiv, tânărul şi-a continuat studiile la Iaşi, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
"Am mers pe aceeaşi linie cu cea a tatălui meu şi nu îmi pare rău. La numai 29 de ani mă simt un om realizat. Antrenez de ceva timp la secţia de atletism a CSS Focşani şi rezultatele nu vor întârzia să apară, dar mai trebuie puţină răbdare pentru că lucrurile serioase nu se pot face bătând din plame.
Datorită lui Mihai Petruţ, directorul Liceului cu Program Sportiv am reuşit să mă implic şi la echipele de baschet",
recunoaşte tânărul antrenor.
Visează la titlul naţional
Gabriel Alexandrescu speră ca în viitorul apropiat să formeze o echipă de baschet puternică la Focşani care să obţină, în premieră, titlul naţional. Ştie că nu e uşor de atins o asemenea performanţă, dar provocările fac parte din sport.
"Şcoala de baschet din Vrancea a dat de-a lungul timpului sportivi de mare valoare care au ajuns să joace în prima ligă a ţării. Echipele de la