Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale are o nouă specializare, cu predare în limba engleză, în domeniul Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Programul de studii Relaţii internaţionale şi studii europene - limba de predare engleză a fost acreditat de Consiliul ARACIS în şedinţa din data de 18 martie 2010, fiind primul program de acest tip din ţară.
"Catedra de Studii Europene şi Relaţii Internaţionale a stabilit relaţii de colaborare cu 47 instituţii de învăţământ superior din 13 ţări ale Uniunii Europene sau din afara acestui spaţiu. Înfiinţarea programului nou de studii a fost posibilă pe baza acestor colaborări", a spus lectorul universitar Mircea, șef de catedră în cadrul Facultății de Istorie, Geografie și Relații Internaționale.
Programul se adresează absolvenţilor de studii liceale europeni şi non-europeni interesaţi de înţelegerea fundamentelor procesului de construcţie europeană. Specializarea este deschisă şi absolvenţilor români, care doresc să-şi continue formarea ca specialişti prin acumularea de cunoştinţe teoretice dar şi practice referitoare la premisele şi elementele constitutive ale proiectului european necesare pentru o înţelegere cât mai pertinentă a dezvoltării instituţionale şi a legislaţiei europene.
"Absolvenţii acestei specializări au posibilitatea de a se forma într-un spirit competitiv, astfel încât să valorifice multiplele oportunităţi de inserţie pe piaţa europeană a forţei de muncă. Cele 3 generaţii de absolvenţi ai specializării similare, dar cu predare în limba română, acreditată în 2009, sunt, în marea lor majoritate, angajaţi ai unor companii multinaţionale cu filiale în România sau în Europa, de exemplu Deutsche Telekom-T-Systems unde sunt angajaţi până în prezent 23 absolvenţi de RISE", a mai spus lectorul.
Totodată, pentru anul universitar 2010 - 2011, catedra are încheiate