Fructele de pădure reprezintă o alternativă mult mai sănătoasă şi chiar mai gustoasă a cipsurilor, a ciocolatelor, a bomboanelor sau seminţelor! În stare proaspătă - şi în prăjituri, dulceţuri, compoturi, sucuri - căpşunele, zmeura, murele, afinele, coacăzele etc. oferă multe beneficii sănătăţii. Ele sunt bogate în vitaminele B şi C, conţin antioxidanţi care ajută la eliminarea impurităţilor din organism, sunt bogate în fibre. Nu e de neglijat nici faptul că numeroase studii demonstrează că acestea conţin substanţe care contribuie la păstrarea sănătăţii, deoarece luptă împotriva multor germeni, boli şi afecţiuni.
BENEFICII
Despre afine se spune că ajută la păstrarea abilităţilor cognitive, în special la bătrâneţe, şi sunt un remediu pentru infecţiile urinare. Consumul de căpşune ajută la scăderea nivelului de colesterol. Ele sunt considerate o modalitate naturală de a preveni apariţia celulelor canceroase. Zmeura luptă şi ea împotriva cancerului şi ajută la distrugerea celulelor de acest gen care s-au format deja în organism.
Coacăzele negre au un număr impresionant de minerale şi vitamine. În plus, este singurul fruct de pădure care conţine ulei volatil într-o proporţie destul de mare, cu efecte cu totul deosebite. Aceste fructe sunt apreciate şi pentru creşterea lor nepretenţioasă, motiv pentru care au început să fie "curtate" din ce în ce mai mult de agricultorii români. Fructele de pădure au pătruns atât în industria alimentară, în industria medicală, cât şi în industria cosmetică.
Noi nu vă propunem vreo cremă de corp sau vreo pastilă vegetală, ci câteva reţete de prăjituri care au aroma pădurii!
Frigărui de fructe
Ingrediente: 500 ml lapte dulce, 4 ouă, două linguri cu cacao, două pliculeţe zahăr vanilinat, câteva fire de şofran, un sfert de linguriţă cu sare, 100 g ciocolată albă, 100 g ciocolată