Mai multe zone din oraş, dar şi din judeţ, sunt afectate de infrastructura canalizării care lasă de dorit. Starea proastă a infrastructurii canalizării este pusă pe seama municipalităţii, care nu reuşeşte să gestioneze problemele apărute.
Zone întregi atât din judeţ, cât şi din municipiu, suferă din cauza proastei canalizări sau a lipsei acesteia. Cartierul Bujac, una dintre cele mai afectate zone din oraş, unde localnicii se plâng mereu de gestionarea proastă a lucrărilor de pe străzile cu probleme, pune în dificultate accesul maşinilor şi al pietonilor. „Bujacul a fost mereu uitat de către autorităţi. Indiferent că s-a spart o ţeavă sau s-au început lucrări la canalizare, noi am avut de suferit”, a mărturisit Alexandra Meszar, o localnică din zonă.
Fonduri europene
Municipalitatea se laudă cu peste 130 de milioane de euro pe care ar urma să-i investească în modernizarea şi extinderea canalizării. Lucrările de modernizare ar trebui să acopere la nivel de municipiu peste 50% din suprafaţă. „Uniunea Europeană a aprobat proiectul de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă menajeră din judeţ, cuantumul fondurilor europene fiind de 139,5 milioane de euro. Populaţia ţintă deservită va fi de peste 260.000 de locuitori”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici.
Arădenii din zonele afectate mai au de aşteptat până când oraşul va fi pus la punct. Lucrările din Bujac vor fi finalizate de abia la sfârşitul lui august. „Randamentul lucrărilor este dat şi de vremea ploioasă. Lucrările pe care le executăm prevăd o anumită umiditate a solului”, a spus Ioan Petrică, şef lucrări.
Zeci de străzi aşteaptă canalizarea
Majoritatea străzilor din municipiu au reţele de canalizare cu o vechime de peste 50 de ani. În timp ce 21 de străzi aşteaptă reabilitarea canalizării, pe alte 103 urmează să fie extinsă. Cât priveşte cel