O eventuală retragere a statului din acţionariatul Petrom nu ar avea o relevanţă ridicată, deoarece participaţia minoritară deţinută de Ministerul Economiei nu presupunea o influenţă semnificativă în deciziile companiei, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Tudor Şerban (foto). Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat că statul român intenţionează să păstreze cel puţin opt la sută din participaţia pe care o de�
O eventuală retragere a statului din acţionariatul Petrom nu ar avea o relevanţă ridicată, deoarece participaţia minoritară deţinută de Ministerul Economiei nu presupunea o influenţă semnificativă în deciziile companiei, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Tudor Şerban (foto).
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat că statul român intenţionează să păstreze cel puţin opt la sută din participaţia pe care o deţine la compania Petrom, însă intenţionează să vândă o parte din pachetul de 20,64 la sută acţiuni deţinute.
„Pentru siguranţă, vom rămâne cu cel puţin opt la sută din acţiunile pe care le deţinem la Petrom. Luăm în calcul listarea pe Bursă a acţiunilor“', a afirmat Videanu.
De asemenea, ministrul Economiei a adăugat că exclude varianta renunţării în totalitate la participaţia de la Petrom.
Acţionarii Petrom sunt OMV, grupul energetic lider în Europa Centrală şi de Sud Est, care deţine 51,01 la sută din acţiuni. Ministerul Economiei deţine 20,64 la sută din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11 la sută, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03 la sută, iar 6,21 la sută dintre acţiuni se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
Petrom exploatează în România rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 823 de milioane de bari