Clasa a II-a de la Şcoala "George Coşbuc", îndrumată de învăţătoarea Florica Panţuru, a organizat marti sărbătoarea Caloianului.
Fetiţele îmbrăcate ca de înmormântare şi băieţii mascaţi, cu bâte în mâini, au realizat un adevărat spectacol în faţa părinţilor atunci când au prezent sărbătoarea Caloianului. Învăţătoarea Florica Panţuru a precizat că frumuseţea folclorului trebuie simţită şi preţuită de copii de la o vârstă cât mai fragedă şi din acest motiv, de câţiva ani, organizează această sărbătoare. Prima dată a ajutat-o o bunică chiar din satul său, iar acum o ajută fetele mai mari din şcoală, care au participat şi ele la această sărbătoare când erau mai mici. Fetele, mari şi mici, au confecţionat Caloianul din lut, l-au împodobit apoi cu coji de ouă vopsite, după care, un întreg alai de bocitoare, care invocau ploaia, au urmat Caloianul până la "groapă", undeva în curtea grădiniţei "Lizuca", situată alături de şcoală. După "trei zile" a fost dezgropat şi apoi scufundat în apă, ca să ajungă la destinaţie. Sărbătoarea s-a finalizat cu ospăţul Caloianului şi o horă. La sărbătoare au participat şi copii de la Grădiniţa "Riţa Gărgăriţa". Clasa a II-a de la Şcoala "George Coşbuc", îndrumată de învăţătoarea Florica Panţuru, a organizat marti sărbătoarea Caloianului.
Fetiţele îmbrăcate ca de înmormântare şi băieţii mascaţi, cu bâte în mâini, au realizat un adevărat spectacol în faţa părinţilor atunci când au prezent sărbătoarea Caloianului. Învăţătoarea Florica Panţuru a precizat că frumuseţea folclorului trebuie simţită şi preţuită de copii de la o vârstă cât mai fragedă şi din acest motiv, de câţiva ani, organizează această sărbătoare. Prima dată a ajutat-o o bunică chiar din satul său, iar acum o ajută fetele mai mari din şcoală, care au participat şi ele la această sărbătoare când erau mai mici. Fetele, mari şi mici, au confecţionat Caloianul din lut, l-a