Al treilea primar care a dat curs invitaţiei de a participa în campania "Oraşul de vis" este George Scripcaru. Acesta se alătură edililor din Arad şi Bacău şi promovează punctele forte ale oraşului său. A răspuns însă şi întrebărilor legate de problemele oraşelor. Dacă este sau nu aproape de situaţia concretă, rămâne la latitudinea locuitorilor din Braşov să evalueze răspunsurile şi să ofere o opinie.
Evz.ro: Sunteţi la al doilea mandat. Care sunt, în opinia dumneavoastră, lucrurile care i-au convins pe cetăţenii să vă voteze?
George Scripcaru: Braşovenii mi-au acordat, din nou, încredere pentru că au văzut, cu ochii lor, schimbarea în bine a oraşului lor în timpul mandatului 2004-2008. Sunt un om de acţiune şi prefer să fac mai mult decât să vorbesc.
Care sunt principalele probleme socio-economice cu care se confruntă Brașovul?
Dispariţia marilor întreprinderi industriale este, de departe, cea mai mare problemă socio-economică, accentuată în acest moment de criza pe care o traversăm. Pierderea locurilor de muncă din acest domeniu a determinat o mutare masivă pe domeniul comercial, de construcţii sau turistic.
O a doua problemă a fost creată de retrocedarea fostelor case naţionalizate. E adevărat că s-a construit destul de mult în ultimii ani, dar nu se compensează nevoia acută de locuinţe, mai ales că şi preţurile nu au fost tocmai mici. O a treia problemă, creată tot de retrocedări în mare parte, este numărul insuficient al locurilor în creşe şi grădiniţe.
Care este situaţia alimentării cu apă caldă a oraşului?
CET Braşov are mari probleme. Există un program de reabilitare care este în desfăşurare, însă în prezent GDF Suez a întrerupt furnizarea de gaz către sursa CET şi toate centralele cu datorii. Practic, în acest moment, din datele CET, aproximativ 20.000 de apartamente din cele 32.000 care mai primesc căldură şi apă cal