Unele angajări în companiile din subordinea Ministerului Economiei au făcut făcute pe criterii politice, iar acestea au disponibilizat anul trecut peste 5.000 de salariaţii, număr poate insuficient, a declarat, joi, ministrul de resort, Adriean Videanu, la videochatul ziarului Gândul. "Nu ascund că s-ar putea să fie şi angajări pe criterii politice, criteriu pe care nu îl susţin", a afirmat Videanu. El a adăugat că în 2009 în companiile din subordinea ministerului au fost disp
Unele angajări în companiile din subordinea Ministerului Economiei au făcut făcute pe criterii politice, iar acestea au disponibilizat anul trecut peste 5.000 de salariaţii, număr poate insuficient, a declarat, joi, ministrul de resort, Adriean Videanu, la videochatul ziarului Gândul.
"Nu ascund că s-ar putea să fie şi angajări pe criterii politice, criteriu pe care nu îl susţin", a afirmat Videanu.
El a adăugat că în 2009 în companiile din subordinea ministerului au fost disponiblizaţi peste 5.000 de angajaţi, număr care este poate insuficient, dar în acelaşi timp au fost angajate alte 1.200 de persoane.
"Unele companii au redus numărul de angajaţi, altele au angajat, în funcţie de necesităţi. Este un proces continuu", a precizat Videanu.
Totodată, în companiile deţinute de Ministerul Economiei, precum Romgaz şi Transgaz Mediaş (TGN) angajaţii primesc primele şi sporurile stipulate în contractele colective de muncă, iar neacordarea acestora ar însemna încălcarea acestor acorduri.
"Aceste companii sunt pe profit, nu folosesc bani publici", a mai spus Videanu.
Ministrul a afirmat, miercuri, că Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a fost restructurat "înainte de termen", instituţia având în prezent peste 700 de angajaţi, faţă de 896 de salariaţi la instalarea lui în funcţia de ministru.
Preşedintele Traian Băsescu a cerut tuturor m