Studentul de la Facultatea de Teologie din Craiova sculptează, pictează şi cântă muzică populară. A realizat sute de lucrări, dar nu uită cum a început.
Este un copil de la ţară. Se mândreşte că a crescut la Alimpeşti, un sat din judeţul Gorj, în mijlocul naturii, muncind cot la cot cu părinţii. Băiatul spune că anii petrecuţi pe dealurile gorjene l-au făcut mai sensibil, mai creativ. „Mergeam cu noaptea-n cap la prăşit la câmp, la cosit, la cules porumbul şi strugurii, şi ne întorceam târziu în noapte. Nu aveam altă soluţie. Trebuia să îi ajutăm pe părinţi să ne întreţină“, povesteşte băiatul.
O atmosferă de basm
Nu s-a plâns nicio clipă de copilăria trăită cu sapa în mână. Din contră. „Aceste treburi m-au ajutat să mă maturizez repede. Eu ştiu ce înseamnă să nu iei nimic de-a gata. Orice ban trebuie câştigat cu multă sudoare“, explică Alin. Natura pe care a slujit-o l-a înzestrat cu talentul pentru pictură. La doar şase anişori a pus mâna pe pensulă şi a realizat o biserică. Era cu vacile, la păscut, când şi-a făcut debutul artistic.
„Mergeam cu animalele la iarbă şi mi-am băgat în traistă câteva coli şi culori, ca să desenez. Nu era gălăgie, doar păsările ciripeau. Era o atmosferă de basm“, povesteşte Alin. Chiar dacă a stat cu frica-n sân să nu scape vreo vacă în văile din Gorj, Alin s-a întors de fiecare dată acasă, seara, cu cele patru animale pe care familia sa le deţinea.
De la schiţe făcute din amatorism, Alin a ajuns să picteze icoane în ulei. Specialiştii spun că tânărul se află pe drumul cel bun şi că, dacă va fi perseverent, va deveni un adevărat artist. Studentul ne mărturiseşte toate eforturile pe care le-a depus, ca să ajungă la acest nivel. „În timpul liceului, făceam naveta la Târgu Jiu. Plecam dimineaţa, la ora 6, cu tata care se ducea la serviciu, şi mă întorceam la 11. Pentru că nu aveam ce fa